Ремонтът на бул. „България“ продължава до 10 септември
Секция: Автомобили
04 Юни 2020 13:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ремонтът на бул. „България“ продължава до 10 септември

/КРОСС/ "Ремонтните дейности на бул. „България“ ще продължат най-късно до 10 септември. В това време ще се опитаме да ремонтираме колкото се може повече участъци", обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която инспектира обекта, където в момента се работи по рехабилитацията на участъка на бул.“България“ от Околовръстен път до моста над р. Бояна в посока Боянска.

„По време на епидемията използвахме намаленото движение и направихме ремонта на участъка от бул. “Гоце Делчев“ до “Т. Каблешков”. Сега минахме в този участък, който е най-слабо натоварен. Работи се, така че да успеят да приключат в средата на следващата седмица, ако времето позволи, тъй като е нестабилно.

След това се преместват в другата посока – от колелото на бул. „Ал. Пушкин“ до Околовръстния път. Предвиждаме да започнат работа и в участъка от „Тодор Каблешков“ до “Гоце Делчев“ в посока центъра“, заяви тя.

Кметът обяви, че ще бъдат поставени два нови светофара, както и че ще бъде обособена велоалея от двете страни на булеварда.

„От бул. „Гоце Делчев“ до бул. „Ал. Пушкин“ се предвижда по тротоара, който ще бъде асфалтов, да се маркира и велоалея – двупосочно, по метър и половина. Така ще осигурим продължаване на велоалеите по бул. „България“ към Витоша и връзката с бул. „Ал. Пушкин“, по който също предвиждаме нова велоалея“, обяви кметът.

Зам.-кметът по строителство в Столичата община инж. Цветан Божинов каза, че цената на ремонта на булеварда е 13,9 млн. лева и включва строителни дейности от „Фритьоф Нансен“ до ул. „Ал. Пушкин“, а за конкретния участък – 3,3 млн. лв. в двете посоки.

„Ремонтните дейности в момента текат по „Ал. Йорданов“. Планираме и бъдещ ремонт по продължението на „Искърско шосе“. В момента там тече препроектиране, и когато получим разрешение за строеж, ще започнем строителство, така че то ще бъде изцяло ремонтирано. Отделно планираме до 20 юни „Монтевидео“ – последният участък, който ще даде възможност спирката на метрото в „Овча купел“ да бъде вързана за ремонта на улицата“, заяви Божинов.

Стана ясно още, че в обсега на ремонта районният кмет Теодор Петков е спасил терен, който е бил придобит чрез обстоятелствена проверка. Петков вече е актувал частния терен и той е превърнат в зелен кът. Възстановена е и чешма, която сега работи за първи път от 30 години насам.