ВСУ “Черноризец Храбър” приема кандидат-студенти по “Право” с оценките от матурата по БЕЛ
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Юни 2020 17:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
ВСУ “Черноризец Храбър” приема кандидат-студенти по “Право” с оценките от матурата по БЕЛ

/КРОСС/ Кандидатстването в специалност „Право“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ през учебната 2020 / 2021 г. ще е с оценките от държавния зрелостен изпит по Български език и литература и средния успех от дипломата за завършено средно образование.

Балът за класиране ще се образува от оценките от матурата по Български език и литература, умножен по 3 и средния успех от дипломата за завършено средно образование. За прием се зачитат и оценките от държавен изпит по Български език и литература от висшето образование. Обучението в специалност „Право“ във Варненския свободен университет е в редовна и задочна форма.

Промяната в условията за прием на студенти в специалност „Право“ е в съответствие с Постановление на Министерския съвет № 110/ 28.05.2020 г. (Обн., ДВ, бр. 50 от 02.06.2020 г.) за изменение на Наредбата за единните държавни изисквания за придобиване на висше образование по специалността „Право“ и професионална квалификация „юрист“.

От променените условия за кандидатстване през тази година могат да се възползват и студентите в професионалните направления „Право“, „Защита на националната сигурност“ и „Психология“ на ВСУ „Черноризец Храбър“, които са прекъснали обучението си и са загубили студентските си права през последните 10 години. Те също могат да възстановят правата си като кандидатстват с оценките от матурата по БЕЛ и средния успех от дипломата за средно образование.

Юридическият факултет създаде и специални условия за прекъсналите обучението си през последните три години в професионалните направления „Право“, „Защита на националната сигурност“ и „Психология“. Те имат възможност да се включат в безплатни онлайн опреснителни курсове по дисциплините, по които не са положили изпити. След лекционните курсове ще бъдат допуснати до извънредна онлайн сесия и ще могат да продължат обучението си. Студентите ще бъдат освободени от такса за възстановяване на студентските права.

Кандидатстването в университета е изцяло онлайн – 24 часа, 7 дни в седмицата.

За допълнителни въпроси на разположение са секретарите на катедрите в Юридическия факултет на ВСУ „Черноризец Храбър“:

Секретар на Катедра „Правни науки“: 052 359 562

Секретар на Катедра „Сигурност и безопасност“: 052 359 561

Секретар на Катедра „Психология“: 052 359 569