"Бритиш еъруейз" отказа среща с властите за карантината по летищата
Секция: Туризъм
05 Юни 2020 10:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Бритиш еъруейз" отказа среща с властите за карантината по летищата

/КРОСС/ Най-големият британски въздушен превозвач „Бритиш еъруейз“отказа да участва в среща с министъра на вътрешните работи Прити Пател за обсъждане на плановете на правителството за налагане на задължителна 14-дневна карантина за всички пристигащи в Обединеното кралство.

От следващия понеделник, 8 юни, всички пристигащи с полети трябва да се самоизолират за 14 дни, в противен случай ще бъдат глобявани 1 000 паунда.

Авикомпанията „Бритиш еъруейз“, която изпитва огромни финансови затруднения заради пандемията, нарече този ход „пореден удар за индустрията“. От ръководството на компанията не посочиха причина за неучастието в срещата и отказаха коментар. Знае се обаче, че компанията е разгневена от липсата на каквито и да е предварителни консултации за въвеждането на карантината. 

EasyJet и VirginAtlantic, както и собственикът на литеще „Хийтроу“, а също и други представители на авиационния бизнес бяха сред участвалите в срещата.

По-рано в парламента „Бритиш еъруейз“ бе критикувана за плановете да съкрати работници без да се съобразява с програмата на правителството за изплащане на заплати на пуснатите в принудителен отпуск.

Правителството твърди, че новата карантина ще помогне за ограничаване на разпространението на заболяванията, но е остро критикувано от депутати от управляващата Консервативна партия и туристическата индустрия, които казват, че ще бъдат нанесени огромни щети на авиокомпаниите ище бъде напълно провален летния туристически сезон.