Задържаха в София издирван гръцки каналджия с 10-годишна присъда
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юни 2020 11:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Задържаха в София издирван гръцки каналджия с 10-годишна присъда Мъжът се издирва като организатор на незаконна миграция на граждани

/КРОСС/ Служители на ГДНП задържаха в София издирван от властите в Гърция мъж с 10-годишна присъда за каналджийство, съобщиха от МВР.

По време на специализирана полицейска операция, проведена на 4 юни от служители на сектор "Издирване" – ГДНП, е установен и задържан в столицата 38-годишен. Той е обявен за издирване с европейска заповед за арест, като за задържането му е издадена и червена бюлетина от Интерпол по искане на властите в Атина, Гърция. 

Мъжът се издирва като организатор на незаконна миграция на граждани от трети страни през територията на Европейския съюз, за което Апелативният съд в Солун ме е наложил наказание от 10 години лишаване от свобода и 50 000 евро парична глоба.

Материалите по случая са докладвани на Софийската градска прокуратура за вземане на отношение относно издадената европейска заповед за арест. В момента той е задържан с прокурорско постановление за срок до 72 часа. Работата по случая продължава.