Започва ремонт на 6 улици в Куклен
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юни 2020 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започва ремонт на 6 улици в Куклен

/КРОСС/ Започва ремонт на 6 улици в Куклен Стартира ремонтът на улиците „Пейо Яворов“, „Демокрация“, „Добри Чинтулов“, „Хаджи Димитър“, „Никола Вапцаров“ и „Тодор Каблешков“.

Шестте пътни артерии в Куклен ще бъдат изцяло обновени с изградено отводняване, бордюри, тротоари. Процедурата по избор на изпълнител приключи и ако няма подадени жалби в административния срок, строително-ремонтните дейности ще започнат веднага.

Междувременно тече цялостна реконструкция на ул.“Бяла черква“ в общинския център. Кметът Мария Белчева отиде на място да провери как върви ремонта на улицата от участъка от ул.“Персенк“ до ул.“Иглика“ с дължина 170 м.

Подмяната на старата водопроводна мрежа ще приключи до 10 дни. Предстои цялостно газифициране, нови бордюри, тротоари и цялостно асфалтиране. До края на месец юни участъка ще е напълно завършен. Финансирането е на стойност около 140 000 лв. и е осигурено изцяло с целево финансиране от държавния бюджет. 

Паралелно се изграждат две подпорни стени по пътя Яврово-Добралък, които също ще бъдат завършени до края на юни, увериха от община Куклен. Ремонтът включва изграждане на подпорни стени, канавки и дренажи, преасфалтиране на отремонтирания участък и е част от аварийно възстановяване на 3 свлачища, които компрометираха големи участъци от пътя.

В средата на юни ще стартира и текущ ремонт на улици, включващ изкърпване на компрометирани участъци и ремонт на тротоари във всички населени места.