Момче на 16 г. е убито в София, има задържан
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юни 2020 13:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Момче на 16 г. е убито в София, има задържан Трупът на Б.Б. е открит в кв. "Димитър Миленков"

/КРОСС/ Софийската градска прокуратура разследва обстоятелствата, свързани с открито тяло на млад мъж в столичния квартал "Димитър Миленков“, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура-София.

Около 22 ч. вчера, 04.06.2020 г., дежурен полицейски служител от Осмо районно управление на МВР в столицата е забелязал на камерите за постоянния видеоконтрол необичайно раздвижване в района на кв. "Димитър Миленков". На място са били изпратени полицейски екипи, установили безжизнено тяло на млад мъж.

Незабавно са били предприети действия по разследване и издирване, в резултат на които са установени четири лица, които по-рано били в непосредствена близост до пострадалия по време на инцидента. Същите са отведени до РУ за даване на обяснения.

Към настоящия момент е известно, че починалият е шестнадесетгодишният Б.Б. Тялото му е изпратено до Катедра по съдебномедицинските дейности за изясняване на причините на смъртта.

Образуваното досъдебно производство е за извършено престъпление по чл. 115 от НК – умишлено убийство. Има задържан – А.Г. (на 28 години), осъждан е. Работата по случая продължава.