72 000 рози – в една за празника на Казанлък
Секция: ЛЮБОПИТНО
05 Юни 2020 14:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
72 000 рози – в една за празника на Казанлък

/КРОСС/ Община Казанлък поздрави жителите за Празника на града с пищно цветно пано от 72 000 розови цвята, обединени в една красива роза – символ на единството на всички жители на общината в една общност, която тачи и празнува своите традиции и във време на пандемия. Голямата роза от хиляди свежи цвята бе разгърната пред емблематичния Музей на розата в любимия на казанлъчани парк „Розариум“ за радост на преминаващите.

Царица Роза 2020 Мария Петрова и нейните подгласнички Сузан Иглева и Стефани Кръстева, които казанлъчани за първи път избраха виртуално, обградени от всички смели абитуриентки, дръзнали да се включат в онлайн надпреварата за короната заедно отправиха поздрав към своите съграждани с много розов цвят и пъстри балони в небето над Казанлък.

Цветовете от голямото розово пано бяха обилно „дезинфекцирани“ с ароматната розова вода. Те ще бъдат грижливо събрани, за да бъдат разпръснати в кулминационния неделен ден, когато не казанлъчани ще поздравяват в центъра Царица Роза и нейните подгласнички, а красавиците ще достигнат за първи път до домовете на жителите на Казанлък. Тогава 72-те 000 розови цвята ще бъдат част от царственото приветствие за 117-те Празници на розата.