Започна масовото тестване за коронавирус на медиците от болницата в Сливен
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Юни 2020 15:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Започна масовото тестване за коронавирус на медиците от болницата в Сливен

/КРОСС/ В Сливен започна масовото тестване за коронавирус на лекарите от частната болница "Хаджи Димитър", съобщава БНР.

Причината е, че се оказа, че 8 души от медицинския персонал са заразени.

Директорът на здравната инспекция в града д-р Петя Балаулова обясни че, могат да се изследват и лекари от други болници, ако имат грипоподобни симтоми.

Д-р Ганка Василева, лекар от едно от ДКЦ-тата в града, съобщи, че е изпратила сигнал до ръководителя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски и до министъра на здравепазването за функциониращо инфекциозно отделение на частната болница в разрез с нормите за работа. По нейни думи то не отговаря на санитарно-хигиенните изисквания и на това, че няма персонал от инфекционисти.

Директорът на РЗИ обясни, чевъпросното инфекциозно отделение е отворено в помощ на другите две, като кризисна мярка, и това е решено от Областния кризисен щаб.

Д-р Балулова посочи, че очаква частната болница да бъде затворена за дезинфекция, след което приемът да бъде възстановен.

Припомняме, днес детска градина в Сливен беше затворена за дезинфекция заради две деца, които са имали контакти с лица с потвърдени проби за коронавирус.