"Ню Йоркър" публикува неизвестен разказ на Хемингуей
Секция: КУЛТУРА
05 Юни 2020 17:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
"Ню Йоркър" публикува неизвестен разказ на Хемингуей "Pursuit As Happiness" преплита събития от "Старецът и морето"

/КРОСС/ Списание "Ню Йоркър" публикува неизвестен досега разказ на американския писател Ърнест Хемингуей, съобщава РИА Новости.

Разказът се нарича "Pursuit As Happiness". В историята главният герой на историята на име Ърнест Хемингуей заедно с приятели се опитва да хване огромен марлин (вид голяма океанска риба – бел. ред.).

Сюжетът на творбата се преплита със събитията от разказа "Старецът и морето", публикуван за първи път през 1952 г. Внукът на писателя, Шон Хемингуей, е намерил ръкописа в библиотеката и музея "Джон Ф. Кенеди" в Бостън.

Ърнест Милър Хемингуей е известен американски писател, носител на Нобелова награда за литература от 1954 г. Много от неговите произведения като "За кого бие камбаната", "Сбогом на оръжието!", "Старецът и морето", са преведени на много езици и признати от световната литература.

Хемингуей участва във Втората световна война. Като военен кореспондент той се включва в полетите на британските военновъздушни сили, описвайки десанта на съюзниците в Нормандия, а през август 1944 г. влиза в Париж с американските войски. За храбростта си той е удостоен с Бронзова звезда.