Министър Кралев изгледа на живо първия мач от футболното първенство
Секция: СПОРТ
06 Юни 2020 08:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Кралев изгледа на живо първия мач от футболното първенство

/КРОСС/ Министърът на младежта и спорта Красен Кралев изгледа на живо футболния двубой между отборите на “Локомотив” Пловдив и “Етър”.

С тази среща беше подновено първенството на Първа лига след близо тримесечна пауза, наложена заради епидемията от коронавирус COVID-19. Мачът бележи и цялостния рестарт на спорта със състезателен характер в България.

Срещата в Пловдив се игра пред публика, след като дни преди подновяването на шампионата беше позволено максималният брой на зрителите да бъде 30% от капацитета на стадионите.

За спазването на противоепидемичните мерки следеше назначеният от домакините офицер по сигурността.

На входа на официалната ложа министър Кралев и всички посетители бяха подложени на проверка на телесната температура, беше осигурен и дезинфектант за ръце.

Настаняването се извършваше през две седалки, а дикторът неколкократно призова всички зрители да спазват дистанция.

На стадион “Локомотив” Красен Кралев беше посрещнат от заместник-кмета на Пловдив Георги Титюков, собственика на “чернобелите” Христо Крушарски, спортния директор Георги Иванов и клубната легенда Христо Бонев.

Те обсъдиха подновяването на първенството и предприетите мерки на всички стадиони в България, както и бъдещите планове за модернизация на спортната база. Кралев поздрави домакините за отличната организация и спазването на предписанията с цел да се избегне разпространението на коронавирус COVID-19. Спортният министър получи от своите домакини фланелка на “Локомотив” Пловдив.

В първата среща след рестарта на първенството “Локомотив” победи “Етър” с 2:0.