Лудогорец доближи деветата титла след победа на “Герена”
Секция: СПОРТ
06 Юни 2020 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лудогорец доближи деветата титла след победа на “Герена”

/КРОСС/ Лудогорец победи Левски с 1:0 като гост в среща от 25-и кръг на Първа лига.

Мачът се игра на стадион „Виваком Арена – Георги Аспарухов“ пред около 5 000 зрители и започна с минута мълчание в памет на бившия десен бек на „сините“ Петър Дончев, който вчера почина на 96-годишна възраст.

Единственото попадение отбеляза Каули в самото начало на второто полувреме.

В 10-ата минута бе регистриран първият точен удар към една от двете врати и негов автор стана Абел Анисе, който стреля от далечна дистанция и топката бе уловена без проблеми от Милан Миятович. Пет минути по-късно шампионите пропуснаха още по-сериозен шанс. Вандерсон изведе Клаудио Кешеру на добра позиция, но Миятович отново бе на мястото си изби в корнер. В 25-ата минута гол на Лудогорец бе отменен заради засада на Мавис Чибота, при която се стигна до автогол на Холмар Ейолфсон. „Зелените“ протестираха, но безрезултатно, а телевизионните повторения не убедиха, че решението на страничния рефер е правилно. В 36-ата минута пък Владисав Стоянов трябваше да се намесва решително, избивайки топката след изстрел на Иван Горанов. Малко по-късно Стайн Спиерингс стреля силно и опасно с левия крак, но встрани от вратата на Стоянов.

Секунди след подновяването на играта Лудогорец си осигури преднина след страхотен гол на бразилския халф Каули, който се разписа с изстрел извън наказателното поле, който не остави никакви шансове на Миятович и сърбинът само изгледа как топката се оплита в мрежата му. В 70-ата минута Чибота можеше да удвои преднината на шампиона, но стреля право в Миятович и вратарят на „сините“ този път не бе затруднен толкова и парира изстрела. Три минути по-късно пък Левски имаше шанс за гол, но Найджъл Робърта не уцели вратата. В 78-ата минута Спиерингс и съотборниците му поискаха дузпа за игра с ръка на Терзиев, но съдията Николай Йорданов подмина ситуацията.

Лудогорец води в класирането с 58 точки, Локомотив Пловдив е на втора позиция с 49, ЦСКА и Левски имат по 46 т.

Двата отбора показаха качествен футбол, въпреки че първенството бе в пауза близо три месеца. На срещата присъства клубната легенда Наско Сираков, който другата седмица трябва официално да стане собственик на Левски и в сряда да оповести плановете си за спасение на клуба. Той бе в компанията на двама бивши президенти на Левски – Спас Русев и Тодор Батков.