Централната комисия по провеждане на пряк избор за председател на БСП прие новите срокове в кампанията
Секция: ПОЛИТИКА
06 Юни 2020 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Централната комисия по провеждане на пряк избор за председател на БСП прие новите срокове в кампанията

/КРОСС/ Централната комисия по провеждане на пряк избор за председател на БСП (ЦКПИ) възобнови своята дейност на 4 юни. На своето първо заседание след края на извънредното положение в страната комисията актуализира хронограмата за избора на председател на БСП.

Промяната в хронограмата се наложи след временното спиране на отчетно-изборната кампания поради епидемичната обстановка в страната.

След решение на НС на БСП от 29 май отчетно-изборната кампания е подновена и е насрочена нова дата за провеждане на вота за председател на партията – на 26 септември 2020 г.

Според актуализираната хронограма всички непроведени общински (районни) конференции и общи събрания трябва да се проведат в срок до 16 август 2020 г.

Кандидатите за председател на БСП се регистрират от ЦКПИ в срок до 21 август. Предизборната кампания стартира на 27 август 2020 г. – 30 дни преди изборния ден.

Хронограмата, както и всички приети от ЦКПИ документи и решения, може да видите на сайта на БСП в специално обозначената секция („Пряк избор на председател на БСП”).