Разкрития за строежа на Алепу от Константин Греберанов: Емисари предлагаха по 5000 евро на общински съветник
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юни 2020 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разкрития за строежа на Алепу от Константин Греберанов: Емисари предлагаха по 5000 евро на общински съветник

/КРОСС/ "Предлагаха се по 5 хиляди евро на общински съветници през 2007-2008 г., за да гласуват община Созопол да продаде земята край Алепу, където днес израстна скандалния строеж на Шофьорския плаж", каза пред "Тази събота" Константин Гребенаров, който е бивш общински съветник от ГЕРБ и бивш областен управител на Бургас.По думите му са идвали емисари, които са предлагали тази голяма сума.

Според Гребенаров вероятно някои са взели парите. „Имаше 8-9 човека, които бяхме против тогавашния кмет Рейзи и продаването на земята, казахме, че няма да гласуваме, когато влязохме, 4-ма се оказахме против, 12 гласуваха „за“, поясни общ. съвет от ГЕРБ. Той посочи имената на 4-мата, защитили интереса на Созопол: това са Росен Деспов, Димитър Желев, Христо Бардуков и самият той.

"Първоначално намеренията бяха много добри, общината участва със земя, на която ще се построи туристически комплекс, който общината ще има част и ще печели средства", обясни още Гребенаров.

Строежът започна миналата зима. След обществено недоволство, премиерът разпореди проверка. Установено беше, че като укрепва свлачището, инвеститорът изгражда и ваканционно селище и машините спряха, но за кратко. Нови проверки не откриха нарушение. Стана ясно, че вече се строи на два етапа: първо се укрепва брегът, после ще се изгражда комплексът.