Сливенската болница спира да приема пациенти заради заразените с COVID-19
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юни 2020 11:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Сливенската болница спира да приема пациенти заради заразените с COVID-19

/КРОСС/ Сливенската болница "Хаджи Димитър" спря приема на пациенти заради осем медици, заразени с коронавирус, съобщи bTV.

Седем от тях са в отделението по гастроентерология, което беше затворено още преди три дни. Две деца, близки на заразени медици, също са под карантина, а детската градина, която посещават вече е затворена.

Болницата от днес е затворена за пациенти. Извършва се пълна дезинфекция.

По решение на Регионалната здравна инспекция ще бъдат дезинфекцирани всички помещения, ще се вземат проби и ако са отрицателни, болницата ще отвори с нормален режим на работа.

Паралелно ще върви и теставането на всички пациенти в болницата и ако те са с положителни проби, ще бъдат хоспитализирани в Инфекциозното отделение на областната болница.

Още в началото кметът на града призова лечебното заведение да бъде затворено.

В събота и неделя ще бъде извършена пълна дезинфекция на болницата, ще излязат тестовете на медиците и от РЗИ имам информация, че ще се отвори, когато те се уверят, че всичко е изпълнено според изискванията, обясни кметът на Сливен Стефан Радев.

По думите му в момента се изписват пациенти, за да се изпразнят отделенията, доколкото може, ще бъдат оставени тези, които не могат да бъдат изведени, които се възстановяват от операции или са в такова състояние, че не могат да бъдат изведени.

Заразяват се медици, безспорно е това, но аз съм за това да се вземат всички възможни мерки, дори с риск на моменти да сме като свръхреакция. Моето мнение е, че колкото по-бързо се действа и се пресича дадена и психоза сред хората и опасност за работещите, толкова по-добре, подчертаа още кметът.