Петер Чех с ключова роля за трансфера на Вернер в Челси
Секция: СПОРТ
06 Юни 2020 14:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петер Чех с ключова роля за трансфера на Вернер в Челси

/КРОСС/ Бившият вратар на Челси Петер Чех е изиграл ключова роля за решението на нападателя на РБ Лайпциг Тимо Вернер да продължи кариерата си на “Стамфорд Бридж”.

По-рано тази седмица стана известно, че Челси е спечелил борбата за германеца, въпреки че дълго време за фаворит се считаше Ливърпул.

Вернер вече се е договорил за контракт до 2024 г. и ще получава по 200 000 паунда седмично. Остава “сините” да платят вписаните в контракта на Вернер 53 млн. паунда. Всички формалности се очаква да бъдат уредени следващата седмица.

Според The Telegraph, Челси е успял да направи пробив в преговорите с Вернер, след като мениджърът на “сините” Франк Лампард и техническият съветник Петер Чех са посетили тайно Германия.

Лампард и Чех, които заедно спечелиха три титли в Премиършип и Шампионската лига като партньори в Челси, са направили силно впечатление на самия Вернер, на неговото семейство и представителите му по време на срещата.

Тъй като бащата на играча и агента му Карл-Хайнц Фьорстер не владеят английски език, Лампард е използвал помощта на Чех, който говори свободно германски. Бившият вратар обаче не е бил само преводач, а е изказал и собственото си мнение за перспективите на Тимо в Челси. Тази среща се е провела през февруари. Лампард и Чех са били толкова убедителни, че Вернер и агента му не са счели за нужно да пътуват до Англия, за да дадат окончателното си съгласие. Това би било проблем, с оглед на пандемията от коронавирус. С тази сделка Чех значително ще укрепи своята репутация на “Стамфорд Бридж”, където се върна миналото лято, след като прекрати кариерата си.