Един нов случай на коронавирус в Сърница, общо 15 души са заразените
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Юни 2020 15:01
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Един нов случай на коронавирус в Сърница, общо 15 души са заразените

/КРОСС/ В Сърница се очакват резултати от пробите на още 50 души, които са контактни на потвърдените вече 15 носители на инфекцията. Сред тях има работници и от предприятие в Доспат.

От 22-ма изследвани през последното денонощие само една е положителната проба за COVID-19. Новозаразеният е мъж на 40 години от град Сърница. Той е в добро общо състояние.

Повечето от заразените към момента общо 15 души са на домашно лечение, а повечето нямат и сериозна симптоматика, увери кметът на Сърница Неби Бозов, който се е самоизолирал, тъй като е контактувал с вече заразени общински служителки. Сградата на общината в затворена за пълна дезинфекция, която вече е извършена и се очаква да започне нормалният режим на работа в понеделник.

Изключително спокойна е обстановката в Сърница, продължава обаче да се търси източника на заразата. Към момента общо заболелите са 15 души.

Първите наблюдения обаче показват, че най-вероятно става въпрос за клъстерно разпространение, което не налага блокирането на града с контролно-пропусквателни пунктове.

Неби Бозов - кмет на Сърница: Всичките ни 14 положителни проби са на млади хора, които нямат странични заболявания. Все още в начален етап открихме положителната проба, нямат силно изразена симпотматика, има по-леки грипоподобни симптоми, но няма да е така, ако има хора,които имат хронични заболавяния от рисковите групи.

Туристите не са притеснени, защото повечето от местата за настаняване са извън Сърница в районите около язовирите Доспат и Широка поляна.

В Пазарджишка област през последното денонощие са регистрирани 2 нови случая на COVID-19.