Испания отваря нощните клубове, но танците остават забранени
Секция: Туризъм
07 Юни 2020 08:26
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Испания отваря нощните клубове, но танците остават забранени Освен тази забрана, властите ограничиха и капацитета на посетителите

/КРОСС/ Испания реши да отвори нощните клубове в някои региони на страната, но танците в тях ще останат забранени.

Освен тази забрана, властите ограничиха и капацитета на посетителите, като те ще трябва да са най-много една трета от максималния брой гости на клуба.

Указът за отварянето на някои клубове бе публикуван днес от здравните власти в страната.

На 8 юни 52% от населението на кралството преминава към последния етап от облекчаването на мерките, наложени поради пандемията на коронавирус.

"Ако заведението разполага с дансинг, тогава върху него могат да се поставят маси, но е забранено ползването на дансинга по предназначение", гласят разпоредбите на здравните власти.

С разхлабването на мерките и традиционните испански изложения на бикове постепенно възобновяват дейността си. От понеделник се очаква последния етап от облекчаването на мерките.

Испания е една от най-засегнатите от пандемията страни в света. В Испания са установени повече от 240 хиляди случая на инфекция, повече от 27,1 хиляди пациенти са починали.

В средата на март в страната бе въведен режим на карантина, за да се ограничи разпространението на болестта. Това позволи да се ограничи движението на жителите в цялата страна. Затворени бяха кафенета, барове, ресторанти, учебни заведения, развлекателни заведения, фитнес зали. Очаква се режимът да бъде напълно отменен на 22 юни.

По-рано днес премиерите на Испания и Италия изпратиха писмо до председателя на ЕК Урсула фон дер Лайен с искане вътрешните граници на ЕС да бъдат отворени, за да може двете страни да докажат, че в тях е безопасно за туристи.