Надал: Паузата няма да даде предимство на възрастните играчи
Секция: СПОРТ
07 Юни 2020 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Надал: Паузата няма да даде предимство на възрастните играчи

/КРОСС/ Испанският левичар Рафаел Надал не е съгласен с мнението, че дългата почивка ще даде известно предимство на възрастните играчи в тура.

Победителят в 19 турнира от Големия шлем тази седмица навърши 34 години.

“Борбата пред очите на множество зрители, възгласите им и преживяванията предизвикват несравними емоции. Да се върнем и да играем на турнири без публика ще бъде трудно и странно. Не бих искал така да става, но, изглежда ще се наложи да играем в такива условия. Ако ситуацията не позволи да се провеждат мачове със зрители, ще трябва да се адаптирам, както и останалите. Надявам се скоро всичко да се оправи и запалянковци да присъстват на трибуните.

Без зрители тенисът, както и всеки спорт, губят много. Колкото по-продължителна е паузата, толкова по-трудно е на възрастното тяло да набере оптимална форма. В това отношение на младите играчи им е по-лесно, така че не смятам, че тази почивка ще ни даде предимство.

Аз вече имам опит от връщане след травма, така че имам представа как трябва да се върна в играта. Не знам дали кариерата ми ще продължи по-дълго заради тази пауза. Искам да проведа още няколко години в тура. Знам, че съм готов да се съревновавам на най-високо ниво, дори да нямам голяма игрова практика. Надявам се да бъда конкурентоспособен веднага след завръщането си”, каза Надал в интервю за Reuters.