Васил Божков обмисля свой политически проект
Секция: ПОЛИТИКА
08 Юни 2020 08:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Васил Божков обмисля свой политически проект

/КРОСС/ Ще ме подкрепите ли за нов политически проект?" С този въпрос и два възможни отговора - да и не, предизвика тази сутрин от профила си в социалните мрежи бизнесмена Васил Божков, който е с 11 обвинения и разследван за още 7 тежки престъпления и се укрива в Обединените арабски емирства.

Въпросът бе анонсиран още в неделя с друг пост: "Преди 30 години един милион българи излязоха и промениха историята. Благодаря ви за подкрепата, пожеланията и сигналите. Хунтата продължава да граби. Прокуратурата им помага. Политиците мълчат. Институциите бездействат. Време е властимащите да се осъзнаят и да понесат последствията от действията си. Утре ще ви задам въпрос, на който вярвам, че ще отговорите", написа вчера Божков и така намекна за днешния въпрос. Анкетата е отворена за гласуване една седмица.

За 15 минути над 3500 души са гласували на така отправения от него въпрос.

През последните седмици Божков открито атакува властта в лицето на премиера Бойко Борисов и финансовия министър Владислав Горанов.

Дали действително Божков възнамерява да направи нов политически проект, какъв точно, какво ще е неговото място в проекта и дали самият той ще го ръководи или само ще го финансира, както и дали действително обмисля да влезе в политиката в България, все още не е ясно, особено на фона на обвиненията, които прокуратурата му е повдигнала, и поисканата по дипломатически път екстрадиция.

Следващите предстоящи избори са парламентарните през есента на 2021 г.