Google Maps ще предупреждава за ограничения за пътуване заради COVID-19
Секция: Технологии
09 Юни 2020 17:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Google Maps ще предупреждава за ограничения за пътуване заради COVID-19

/КРОСС/ Google Maps вече ще предупреждава потребителите за ограничения за пътуване, свързани с COVID-19, за да им помогне да правят по-добре плановете си. Новата функция бе обявена официално от Google, предава Reuters.

Актуализацията ще позволи на потребителите да проверят колко натоварена е дадена гара в конкретен момент или дали автобусите по определен маршрут се движат с променен график, заяви Google, обяснявайки още, че сигнализацията стартира в няколко държави и ще бъде разгръщана в други постепенно. Ще се предоставя и информация за контролно-пропускателните пунктове и ограниченията за преминаване на националните граници, като първоначално тази услуга ще е достъпна за Канада, Мексико и Съединените щати.

Новата опция идва, след като по-рано Google предостави възможност за анализ на данните за местонахождението на милиарди телефони с Android (операционната система на компанията) в 131 страни. Идеята за проучването на мобилността в момент на масови блокирания се роди в контекста на борбата срещу COVID-19 и в помощ на здравните власти, давайки им още един поглед върху това дали хората спазват социално дистанциране.

Google е инвестирала милиарди долари от бизнеса си с реклами, за да успее да картографира света по дигитален начин. Над 1 млрд. потребители използва безплатното приложение за навигация Google Maps ежемесечно.