Петко Димитров: Ще продължим да търсим форми и начини да бъдат защитени правата и здравето на софиянци
Секция: Коментари
11 Юни 2020 16:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петко Димитров: Ще продължим да търсим форми и начини да бъдат защитени правата и здравето на софиянци

/КРОСС/ "Най- вероятно управляващото мнозинство няма да се съобрази с мнението на опозицията и редица неправителствени организации по отношение на мястото на инсталацията за RDF гориво. А най-лошото е, че няма да се съобрази с мнението на гражданите", каза по време на заседанието на СОС общинският съветник Петко Димитров.

„През изминалата година Младежкото обединение на БСП в София проведе информационна кампания на терен сред тези граждани, които всички използват като щит на тезите си“, заяви Димитров, който е и председател на младите социалисти в столицата.

„За съжаление установихме, че хората изобщо не знаят за какво става въпрос. А тези, които бяха разбрали, не са съгласни да се изгаря RDF горивото в тази част на града“, посочи той.

Петко Димитров изтъкна, че е необходимо да запознае Общинския съвет с мнението на живеещите в район Сердика, където е планирано изграждането на въпросната система, а и на стотиците хиляди хора живеещи в съседните райони Подуяне, Надежда, Оборище и други.

„Те са твърдо против“, заяви той и допълни, че общинските съветници, избрани от гражданите на София, са задължени да се съобразят с мнение на гражданите.

„Инициираният от БСП през миналия мандат референдум по темата, по волята на управляващите Столична община, остана мираж“, припомни Димитров.

„Въпреки това ние ще продължим да търсим форми и начини да бъдат защитени правата и здравето на софиянци“, категоричен бе най-младият общински съветник.