Дончев: Кой какво е купил, ще разберете днес следобед
Секция: Коментари
12 Юни 2020 10:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дончев: Кой какво е купил, ще разберете днес следобед

/КРОСС/ "Какво е купила държавата или по-скоро дружество, притежавано от държавата ще разберете днес следобед", обяви пред БНТ вицепремиерът Томислав Дончев, след като още в сряда стана ясно, че успешното увеличение на капитала на една от банките у нас е условие за присъединяването на България към валутния механизъм ERM II.

Няма нито един състоятелен – политически или икономически, аргумент срещу приемането на България в Еврозоната, продължи вицепремиерът. Той прогнозира „значително по-ниска” инфлация към края на годината.

Дончев съобщи още, че до момента не са постъпили европейски средства за справяне с коронавируса. Дали ще постъпят зависи от това дали ще бъдат приети предложенията на ЕК, в този или друг вид. Според него сегашното предложение е добро за Европа и България, тъй като дава шанс не само за възстановяване, но и за интензивно развитие на икономиките на страните членки.

Не се изключва актуализация на бюджета, каза още Дончев. Всички допълнителни мерки могат да бъдат осигурявани както на база разходи от бюджета, така и със средства по линия на кохезионната политика.

Трябва да мислим за подпомагане, но и за развитие, заяви още Томислав Дончев.