Бразилия е на второ място в света по брой на жертвите от COVID-19
Секция: СВЯТ
13 Юни 2020 14:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бразилия е на второ място в света по брой на жертвите от COVID-19

/КРОСС/ Бразилия излезе на второ място в света по брой на жертвите от COVID-19, предадоха агенциите, като се позоваха на данни, разпространени от бразилското министерство на здравеопазването.

До момента на второ място по жертви в света беше Великобритания, но сега Бразилия я изпреварва по този показател. С най-голям брой жертви от COVID-19 в света остават САЩ.

Бразилия е регистрирала общо 828 810 потвърдени случая на коронавируса, за последните 24 часа са установени 25 982 нови инфекции. Новите смъртни случаи за изминалото денонощие са 909, с което общият брой на жертвите в Бразилия става 41 828, посочва здравното й министерство. От хората с установен COVID-19 са се възстановили 365 063, допълни ведомството.

Въпреки тези данни Световната здравна организация заяви, че здравната система на Бразилия успява да издържи на натиска.

"От данните, с които разполагаме, се вижда, че системата не е претоварена", заяви на брифинг в Женева главният експерт на СЗО по въпросите на справянето с извънредни ситуации д-р Майк Райън. По думите му не са много районите в Бразилия, където леговият капацитет за интензивно лечение на болниците да е запълнен на над 80%.

Бразилия очевидно има огнища в гъстонаселените градове, каза той. Но по думите му като цяло здравната й система се справя с втория най-голям брой инфекции в света. Бразилия е втора след САЩ в света и по брой на регистрираните инфекции.