Столична община обеща 9 нови детски градини до края на 2020 г.
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юни 2020 18:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Столична община обеща 9 нови детски градини до края на 2020 г.

/КРОСС/ Девет нови или основно ремонтирани детски градини ще бъдат отворени в София до края на годината, съобщи зам.-кметът по образование в Столичната община доц. Тодор Чобанов. По думите му, така ще бъдат осигурени около 600 нови места.

"Тези места, над 600, ще бъдат регулярно пускани в ИСО ОДЗ да могат да се класират родителите, да правят кандидатури на децата, и, разбира се, припомняме, че от есенното класиране - на 30 август, около 1 500 места ще бъдат преместени в общата опашка. Сега около 400 деца са приети на трето класиране в столичните ясли и детски градини", заяви Чобанов пред БНР. Той инспектира строителните дейности в ДГ №20 "Жасминов парк", която след ремонта си ще има с 50 места повече - общо 200, като една от двете нови групи ще бъде яслена.

Въпреки уверенията за разкриване на нови места, за утре е планиран нов протест заради липсата на достатъчно места в детските градини. Той трябва да се състои от 17,30 ч. пред Министерския съвет и ще е под наслов "Децата на България не се разиграват на лотария".