Отпадна един от турнирите на Джокович
Секция: СПОРТ
14 Юни 2020 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Отпадна един от турнирите на Джокович

/КРОСС/ Световният номер едно в ранглистата по тенис - Новак Джокович загуби от сънародника си Филип Краинович с 4:2, 2:4, 1:4 във втория си мач от група "А" на демонстративния турнир "Адрия Тур", организиран от самия Джокович на червени кортове в Белград. Така сърбинът вече е с победа и загуба, след като в първата си среща надделя с 4:1, 4:1 над своя сънародник и приятел Виктор Троицки.

Григор Димитров вчера също записа победа и загуба, а днес ще играе в третия си мач от група "Б" срещу Доминик Тийм (Австрия).

"Адрия Тур" включва четири мини-турнира в Сърбия, Хърватия, Босна и Херцеговина и Черна гора през следващите четири уикенда. След първия си двубой Джокович обаче обяви, че турнирът в Черна гора, който бе насрочен за 27 и 28 юни, няма да се проведе заради пандемията от Covid-19.

"Опитахме всичко, но границите все още не са отворени и нямаме време да го организираме", каза сърбинът.

Вторият кръг от надпреварата е в Задар (Хърватия) на 20 и 21 юни, а след това в Баня Лука на 3 и 4 юли.

Германецът Александър Зверев, номер 7 в света, поведе в класирането в група А, след като победи Виктор Троицки с 4:1, 4:1 и Филип Краинович с 0:4, 4:3, 4:3. Вторият поставен и трети в световната ранглиста Доминик Тийм излезе начело в група "Б" с две победи. Австриецът спаси три поредни мачбола и завърши мача с пет последователни спечелени точки при успеха си срещу Душан Лайович с 1:4, 4:1, 4:3. В първия си двубой Тийм поведе с 2:0 срещу Дамир Джумхур (Босна и Херцеговина), който получи травма в аддукторите и се отказа.

От 15 часа днес започва третият кръг в групите, а финалът е от 21.00 часа българско време.