Митрополит Николай освети първата църква на с. Брезе
Секция: Православие
14 Юни 2020 18:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Митрополит Николай освети първата църква на с. Брезе

/КРОСС/ С тържествена церемония днес бе осветен първият християнски храм в девинското село Брезе. Днес е исторически ден за с. Брезе, където досега храм не е имало. Това посочи Пловдивският митрополит Николай, който оглави празничната литургия и освети новопостроения храм "Св. Йоан Предтеча". Християнският молитвен дом е изграден изцяло с дарения.
Ония, които са построили този храм, са вложили душите си, защото от всичко най-трудно се строи храм Божи, посочи в неделната проповед митрополит Николай. Той допълни, че в Брезе никога не се е извършвало досега чинопоследованието освещаване на храм. Днес се ражда за нов живот нов храм Божи, а храмът е сърцето на един град или село, което тупти с импулсите на Божествената благодат, каза митрополитът.
Нека този храм бъде символ на вярата, упование на всички, които влизат в него в трудни моменти, нека бъде храмът, в който те споделят радостта от своите постижения, заяви при освещаването областният управител на Смолян Недялко Славов. Според него днес е паметен и исторически ден за Брезе, след като "в сърцето на Родопите едно свято и добро намерение се увенча с успех".
Храм-параклисът "Св. Йоан Предтеча" е построен благодарение на дарения от цялата страна.