Борисов инспектира и ремонта на „Витиня”, тунелът ще е готов до края на 2020 г.
Секция: Автомобили
15 Юни 2020 12:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов инспектира и ремонта на „Витиня”, тунелът ще е готов до края на 2020 г.

/КРОСС/ Премиерът Бойко Борисов продължи с инспекцията на инфраструктурни обекти из страната.

Той провери как върви ремонта на тунела "Витиня" на магистрала "Хемус", след като по-рано през деня бе на пътя Ботевград-Мездра. Качи в джипа един от техническите ръководители на обекта, за да видят от близо как се ремонтира в тунела.

През това време регионалният министър Петя Авармова напомни, че тунелът е затворен още от миналата година, тъй като се оказало, че има сериозни конструктивни дефекти в облицовките. Имало готов проект, който в момента се реализирал и се планира до края на 2020 година да бъдат изпълнени всички дейности по него.

Аврамова обясни, че сега се прави рамкиране и запълване. Борисов разговаря с работниците. Докладваха му, че ще има два пешеходни тунела между двата ръкава на тунела и то по всички изисквания.

"Сериозна работа". "Всичко - нова армировка, бетон", каза Борисов. В отговор му докладваха, че се опитват да наваксат с работата заради пандемията, а изоставането почти са го наваксали.

Ще има LED осветление в тунела, а регионалният министър Петя Аврамова, му напомни, че ще има и вентилация. Премиерът обеща да се върнат отново на инскеция, когато работата по тунела е по-напреднала.