Пада карантината в шуменското село Изгрев заради масово недоволство
Секция: БЪЛГАРИЯ
15 Юни 2020 15:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пада карантината в шуменското село Изгрев заради масово недоволство Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция влиза в сила от 16:00 часа днес

/КРОСС/ Отменя се карантината в шуменското село Изгрев, въведена на 11 юни заради огнище на коронавирус. Причината - масово недоволство сред жителите.

От областния щаб във Венец поискаха мерките да бъдат облекчени, след като Недоволни от блокирането на Изгрев се събраха в центъра на селото.

Това стана ясно на работна среща при областния управител на Шумен проф. Стефан Желев. Заповедта на директора на Регионалната здравна инспекция влиза в сила от 16:00 часа днес.

Огнищата на Ковид-19 в засегнатите населени места в общините Венец и Каолиново са идентифицирани и локализирани. В резултат на извършените епидемиологични проучвания и масовото тестване в селата са издирени и изследвани контактните лица, съобщава БНР.

Ще продължи засиленото наблюдение за спазването на противоепидемичните  мерки и контролът на хората под карантина от екипи на Областната дирекция на МВР и на РЗИ. Продължава и тестването на жители на община Каолиново.

24 са новите случаи на коронавирус у нас за последното денонощие. В Шумен са най-многото потвърдени случаи за последните 24 часа - 9.