Христо Проданов: Партията и Националният съвет са две различни неща
Секция: ПОЛИТИКА
16 Юни 2020 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Христо Проданов: Партията и Националният съвет са две различни неща България има нужда от БСП на Димитър Благоев, а не на Борисов и Пеевски

/КРОСС/ „България има нужда от БСП на Димитър Благоев, а не от БСП на Пеевски и Борисов”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Христо Проданов пред БНТ. По думите му на пленума на левицата са били обсъдени належащи въпроси, свързани с политиките на левицата в парламента и отчетно-изборната кампания.

„Борбата на Корнелия Нинова беше да има общ вътрешнопартиен избор, в който всеки член на партията да може да посочи своя лидер”, припомни Проданов и изтъкна, че този избор ще се състои на 12 септември – консенсусната дата, която по думите му е била определена от Националния съвет след дискусия.

„Позициите на БСП не са се променяли. Ръководството на БСП предложи обща подписка – „народен вот на недоверие” срещу управлението на ГЕРБ. Вътрешната опозиция го отхвърли и предложи, от своя страна, вот на недоверие до края на юли и кръгла маса с ГЕРБ. Сами си направете изводи за тезите на вътрешнопартийната опозиция и дали те не се доближават твърде много до тези ГЕРБ”, посочи още Проданов. По думите му идеята на ИБ на БСП е била се мобилизира малко повече обществото и партийните структури чрез тази подписка.

„От моите обиколки в страна, мнението ми е, че хората подкрепят водената от Корнелия Нинова политика на твърда опозиционност през последните години. Но има определени хора в НС на партията, които смятат, че тя трябва да направи кръгла маса с ГЕРБ, които смятат, че не трябва да се протестира. Партията и Националният съвет партията са две различни неща”, категоричен е Проданов.