Премиерът Борисов проведе среща с представители на бизнеса и синдикалните организации
Секция: ПОЛИТИКА
16 Юни 2020 15:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Премиерът Борисов проведе среща с представители на бизнеса и синдикалните организации

/КРОСС/ Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с национално представителни организации на бизнеса и на работещите.

Във фокуса на разговора на премиера с представители на ръководствата на КРИБ, БСК, АИКБ, БТПП, КНСБ и КТ „Подкрепа“ бяха икономическите и социалните мерки за преодоляване на последиците от кризата, предизвикана от епидемията от COVID19, по които е постигнат консенсус между социалните партньори в рамките на Националния съвет за тристранно сътрудничество.

В срещата участваха вицепремиерите Томислав Дончев и Марияна Николова, министърът на финансите Владислав Горанов, министърът на икономиката Емил Караниколов и министърът на труда и социалната политика Деница Сачева.

Обсъден беше и проектът на Закон за уреждане на отношенията, свързани с личните сметки за безналични ценни книжа, водени в централния регистър на ценни книжа от „Централен депозитар“ АД. Друг акцент на разговора бе Националното тристранно споразумение по ключови теми за ускоряване на икономическото развитие в страната. Споразумението предстои да бъде подписано утре, 17 юни, преди правителственото заседание в сградата на Министерския съвет.