Пламен Бобоков е задържан въпреки внесената гаранция от 1 млн. лв.
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Юни 2020 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пламен Бобоков е задържан въпреки внесената гаранция от 1 млн. лв.

/КРОСС/ Бизнесменът Пламен Бобоков е задържан от прокуратурата заради невнесена гаранция от 1 млн. лв. въпреки че тя е платена. Това потвърдиха пред "Сега" адвокати. Те обясниха, че Бобоков е задържан за 72-часа точно на основание, че не е платил гаранцията. Сутринта обаче адвокатът му е говорил с един от прокурорите по делото и го е информирал, че сумата е внесена в сряда. "Това е безчинство", коментираха юристи.

Бобоков е един от обвинените от спецпрокуратурата по скандала "Боклукгейт". За разлика от брат си Атанас обаче за него прокуратурата първоначално определи гаранция, а не постоянен арест.

"Сега" опита да се свърже и с прокуратурата, но нито говорителят на спецобвинението Кирил Пейчинов, нито говорителката на главния прокурор Сийка Милева отговориха на телефонните обаждания.

С този арест за пореден път прокуратурата демонстрира двоен стандарт. Неотдавна братът на певицата Лилана Александър Деянов нарочно не внесе гаранцията си, за да бъде прибран в ареста. Това обаче така и не се случи.