Нов рекорд на заразените - 132 са положителните проби за 24 часа
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2020 07:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Нов рекорд на заразените - 132 са положителните проби за 24 часа

/КРОСС/ Нов рекорд на положителните проби за COVID-19 у нас, показват данните от Единния информационен портал. 132 са новите случаи след направени над 2100 проби.

Така заразените у нас от началото на епидемията са общо 3674. В болница са настанени 289 пациенти, 13 в интензивни отделения.

Излекуваните са с 61 повече за последните 24 часа и така преборилите вируса стават 1941 лица.

Към печалната статистика се добавят още 6 смъртни случая. Битката за живот у нас до момента изгубиха 190 души.

Няколко са огнищата на разпространение на заразата у нас:

От вчера квартал "Запад" в Перущица е под карантина заради 5 случая на COVID- 19. 20 души са поставени под карантина. Затворени са всички входове и изходи на махалата, а хората могат да излизат само при основателни причини. Зараза от коронавирус е следствие на сбирка на евангелистки пастори, проповядващи в махалите. Местният пастор е в болница в Пловдив, а друг от Варна, присъствал на лекцията почина вчера.

И кв. "Седми" в Самоков остава под карантина. Там все още не се налага поставянето на КПП-та. От министерство на здравеопазването съобщиха за БНТ, че се проучва дали има връзка между пламналата зараза в самоковския квартал и огнището в Перущица. Проверява се дали един от пасторите в Самоков е посетил евангелската сбирка в Перущица.

Три КПП-та продължават да действат и на територията на кв. "Изток" в Кюстендил. С решение на Областния кризисен щаб в болницата се въвежда пропускателен режим. В кв. " Изток" има 18 положителни проби, 6-ма са в болница, единият в много тежко състояние.