Национал по свободна борба е в критично състояние с коронавирус
Секция: БЪЛГАРИЯ
19 Юни 2020 16:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Национал по свободна борба е в критично състояние с коронавирус

По-рано премиерът съобщи, че са му докладвали, че синът на Симеон Щерев е зле

/КРОСС/ Доскорошният национал по свободна борба Николай Щерев е с коронавирус, научи NOVA. Той е в тежко състояние и на апаратно дишане във ВМА, пише БГНЕС. Щерев е син на големия български треньор Симеон Щерев.

По-рано премиерът Борисов съобщи, че са му докладвали, че синът на Симеон Щерев е зле. „Млади хора, спортисти. Сега точно ми докладваха, че синът на Симо Щерев е зле. По няколко седмици със симптоми си седят вкъщи, не се лекуват, не отиват в болница", заяви Борисов.

Според информацията Николай Щерев е в тежко състояние вследствие на усложнение от COVID-19. Вчера му е направено вливане на плазма, но състоянието му остава критично.Освен сина на легендарния треньор по борба, и жена му Мария също е болна от COVID-19, но при нея няма такива усложнения.

Щерев е носител на Златния пояс "Дан Колов" през 2011 година, като стана и държавен първенец в категория 125 килограма през 2018 г.

Той даде положителна допинг проба за забранения препарат кардарин през декември миналата година. Получи 4-годишно наказание, което на практика сложи край на състезателната му кариера.