Какво ще бъде времето през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
20 Юни 2020 08:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво ще бъде времето през уикенда

/КРОСС/ Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали краткотрайно. В планинските и източните райони преваляванията ще са временно интензивни и придружени с гръмотевици. Ще има условия и за градушки. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са предимно между 24 и 29 градуса.

По Черноморието облачността ще е значителна, купеста и купесто-дъждовна. Временни разкъсвания на облачността ще има в часовете преди обяд. След обяд ще има превалявания от дъжд, на места - временно интензивни и придружени с гъмотевици. Ще духа до умерен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще са между 23 и 26, температурата на морската вода е между 19 и 22 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

Преди обяд в планините ще има и слънчеви часове. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще превали и прегърми. На отделни райони валежите ще са временно интензивни, ще има условия и за градушки. Ще духа умерен и силен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17, на 2000 метра - около 11 градуса.

В петък и събота облачността ще е по-често значителна, купеста и купесто-дъждовна. Разкъсвания и временни намаления ще има в часовете след полунощ и преди обяд. Ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевични бури. Първия ден в източната половина от страната все още има вероятност за градушки и локални интензивни валежи. Втория - валежите временно ще намалеят по обхват и интензивност. Ще духа северозападен вятър, през деня - умерен. Дневните температури в петък ще са предимно между 23 и 28 градуса, в събота - малко по-високи.