БСП Пловдив избира градски лидер сред 7 кандидати
Секция: ПОЛИТИКА
20 Юни 2020 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 БСП Пловдив избира градски лидер сред 7 кандидати

/КРОСС/ Седем са кандидатите за градски лидер на БСП в Пловдив. Днес се провежда отчетно-изборната конференция на градската партийна организация на социалистите. Закрито за гости и медии ще е заседанието в Конгресния център на Пловдивския панаир заради противоепидемичните мерки за Covid-19. 

Дневният ред предвижда политически анализ и отчет за дейността на Градския съвет за мандата, който ще бъде представен от председателят Красимир Трифонов. Той ще се кандидатира за втори мандат.

Най-много номинации обаче има председателят на областния съвет на БСП Георги Гергов. На последния пленум на 13 юни в София Гергов се изказа остро срещу на лидера на социалистите Корнелия Нинова. Той смята, че тя трябва да освободи поста и партията да има нов председател през септември.

За лидер на социалистите в града ще се състезава и Иван Петков – Бебето, който открито защитава Нинова и направи форум през февруари с нейно участие в Пловдив. Другите кандидати са Атанас Петков, д-р Любомир Паунов, Йордан Василев, Христо Бозуков и Юри Хоптериев.

Общинските съветници и народните представители от БСП – Пловдив ще отчетат дейността си пред конференцията. Делегатите на конференцията ще са само 132, избрани от районните конференции. За членове на Градския съвет има над 130 номинации, като в младежка квота се състезават 30 социалисти.