117 нови случая на Covid-19 са установени у нас за последните 24 часа
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юни 2020 07:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
117 нови случая на Covid-19 са установени у нас за последните 24 часа

/КРОСС/ 117 нови случая на заразени с Ковид-19 са установени у нас през изминалото денонощие при направени 1 360 теста. С тях общият брой на заболелите става 3 872. Това сочи справка в Единния информационен портал, според който до 0 часа днес са регистрирани с 36 потвърдени случая повече спрямо вчера.

Шестима души са починали, като с тях общият брой на жертвите на заразата у нас достига 199. В болница остават 322 души, от които 13 са в интензивно отделение. 19 са излекуваните от коронавирус през последното денонощие.

7 души са вече заразените с коронавирус от персонала на детската градина в Разлог. На всички служители и част от децата бяха взети проби, като 6 от тях са положителни. А  първият положителен резултат беше на учителка в детското заведение, което ще бъде затворено за седмица, обяви кметът на общината Красимир Герчев.

Под 14-дневна карантина е поставена една от групите на детска градина „Пролет“ в Панагюрище заради положителна проба на 4-годишно дете.

В Перник са отрицателни резултатите от вторите PCR тестове на двете учителки от детска градина „Родолюбче“. Предстои децата, които бяха поставени в 14-дневна домашна изолация да се върнат в детското заведение.

Огнище на Ковид-19 има и в общинската администрация в Благоевград. След 5 положителни проби, кметът на общината Румен Томов разпореди сградата на администрацията да бъде затворена до 24 юни.

Първи случай на заразен с коронавирус беше регистриран и в Радио Благоевград. В петък на всички служители в Радио-телевизионния център бяха направени PCR тестове, като от  изследваните до този момент проби една е положителна. Днес се очакват и останалите резултати.