Шофьор в Шуменско „счупи“ рекорда с 3,84 промила
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Юни 2020 09:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьор в Шуменско „счупи“ рекорда  с  3,84 промила

/КРОСС/ Около 19:25 часа на 20 юни екип на „Пътна полиция" към областната дирекция в Шумен работил по контрол на движението в кв. „Тракия". Близо до харнителен магазин спрял за проверка водач на Ауди А4 с шуменска регистрация. Зад волана във видимо нетрезво състояние бил 40-годишен местен жител. Изпробван е с дрегер, който отчел 3,84 промила алкохол в издишания въздух. Не е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл.343 Б от НК е образувано бързо полицейско производство.

63-годишен шуменец също бил засечен да шофира след употреба на алкохол в кв. „Тракия". Около 00:30 часа екип на пътна полиция спрял за проверка на ул."Дедеагач" водач на лек автомобил Градн Чероки с шуменска регистрация. Зад волана бил 63-годишен мъж от Шумен. След тест с дрегер било установено, че управлява с 1,31 промила алкохол. Дал е кръвна проба за анализ, след това е задържан за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За изършено престъпление по чл. 343 Б ал.1 от НК е образувано бързо производство.

През последното денонощие на територията на ОДМВР- Шумен е регистрирано едно пътнотранспортно произшествие, за различни констатирани нарушения полицейските служители са съставили 21 акта, наложени са 39 глоби с фиш.