Предстоящи събития на 22 юни
Секция: Предстоящи събития
22 Юни 2020 07:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 22 юни

/КРОСС/ ***
София.
От 11.00 часа в зала „Европа" на Конферентен център „Проджект Лаб" на бул. „Мария Луиза" 58В ще се проведе заключителна пресконференция на Министерството на правосъдието по проекта „Изграждане на средства за видеоконферентни връзки и тяхното използване във фазите на досъдебно и съдебно производство, включително и при трансгранично сътрудничество в правораздаването".
***
София.
От 10.00 часа 5-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Петър Москов, Адам Персенски, Любомир Димитров, Росен Алексиев и Юлияна Ценкова, обвинени за безстопанственост в особено големи размери.
***
София.
От 11.00 часа в БТА ще се проведе пресконференция на Икономическия и социален съвет на тема „Eвропейският зелен пакт - икономически, социални и екологични предизвикателства и възможни решения за България".
***
София.
От 12.00 часа Софийски градски съд ще гледа делото срещу Столична община за мръсния въздух в София.
***
София.
От 14.00 часа в Глаукомния кабинет на IV-я етаж на УМБАЛ „Александровска" ще се проведат безплатни прегледи за влажната дегенерация на макулата, свързана с възрастта и диабетния макулен едем (С предварително записване от 12.00 до 16.00 ч.).
***
Бургас.
От 20.30 часа на сцената на Летен театър - Бургас ще бъде представена постановката „Жена ми се казва Борис".
***
Велико Търново.
От 10.00 часа кметът на Община Велико Търново Даниел Панов ще участва в международна видеоконференция за дигитализация на културното наследство.
***
Враца.
От 9.30 часа в Окръжния съд ще се гледа делото срещу мъж, обвинен за предумишленото убийство и кражба.
***
Гоце Делчев.
От 11.00 часа на улица „Пейо Яворов" 1 ще се проведе пресконференция за официално откриване на изградената нова оранжерия на адреса по проект „Подкрепа на социалните предприятия и насърчаване на заетостта".
***
Пловдив.
От 10.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело, образувано по жалба на подсъдим срещу присъдата му от 3 години лишаване от свобода (наказанието е отложено за срок от три години) за лихварство.
***
Пловдив.
От 13.30 часа в зала 1 на Апелативния съд ще се гледа дело по жалбите на трима лекари, осъдени за немарливост, довела до смъртта на пациент.
***
Пловдив.
От 11.30 часа пред сградата на Дом на културата „Борис Христов" ще се състои официалното откриване на инициативата „Френската седмица", предхождаща франкофонския фестивал „Златен ключ".
***
Сливен.
От 21.00 часа на паркинга до парк „Юнак" в рамките на пътуващото автокино ще се състои прожекция на филма „Ятаган". От 22.30 часа ще бъде представен филмът „Екшън".
***
Смолян.
От 9.30 часа в Регионална библиoтeĸa „Николай Вранчев" ще се проведат летните ателиета на библиотеката под надслов „Лятoтo, дeцaтa и библиoтeĸaтa - 2020".
***
Стара Загора.
От 10.00 часа в Къща музей „Гео Милев" ще започнат летните занимания за деца „Четем и рисуваме", „Литературни закачки" и „Да съставим приказка".
***
Стара Загора.
От 10.00 часа в детския отдел на библиотека „Родина" ще се състои инициативата „Нашият невероятен, див и красив свят" - създаване на тематични презентации, облаци от думи за уникалността