Масово тестване в Хасково след положителната проба за коронавирус на Григор Димитров
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2020 08:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Масово тестване в Хасково след  положителната проба за коронавирус на Григор Димитров

/КРОСС/ Масово тестване за коронавирус започва в Хасково след новината от вчера, че най-добрият ни тенисист Григор Димитров е дал положителен резултат за вируса. Тенисистът беше само преди няколко дни в родния си град.

Областният управител на Хасково призовава всички лица, които са били в контакт с Димитров по време на престоя му в града, да се подложат на доброволна карантина и да уведомят здравните власти.

Днес се свиква спешно и областният оперативен щаб, за да се набележат мерки, които да бъдат предприети за предотвратяване на разпространението на заразата.

Започна и установяването на контактите лица. Самият Димитров е в Монако, където се лекува. В Монако са и родителите му.

Турнирът „Адриа тур", в който взе участие само преди две дни, беше отменен без да се играе финалът.

Областният управител на Хасково Стефка Здравкова призова хората, които са контактували с тенисиста да останат в домовете си и при поява на симптоми на коронавируса да уведомят институциите. Тя лично не е контактувала с Димитров.

Кореспондентът на bTV Мария Георгиева е под домашна карантина. Както и други журналисти от града, тя направи интервю с тенисиста по време на престоя му в Хасково. По думите ѝ в града има паника в момента. Родители, чиито деца са се снимали с Григор Димитров, са притеснени. До кортовете, на които тренира тенисистът, има и фитнес център.