Разпитват Валентин Златев: Няма от какво да се притеснявам
Секция: БЪЛГАРИЯ
22 Юни 2020 13:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Разпитват Валентин Златев: Няма от какво да се притеснявам

/КРОСС/ Валентин Златев се яви на разпит в Специализираната прокуратура. Той е призован като свидетел. По неофициална информация Златев дава показания за аферата за незаконния внос на отпадъци и преработката на опасни отпадъци, по която обвиняеми са бизнесмените братя Бобокови и бившият зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Наблюдаващият прокурор по разследването на аферата с отпадъците е бил призовал на разпит Валентин Златев.

Самият Златев заяви, че не може да каже по какво досъдебно производство е разпитван, както и какво точно са го питали и какви показания е дал, тъй като е предупреден, че не може да коментира показанията си пред медиите.

На въпрос познава ли бизнесмените братя Бобокови, които вече са обвиняеми, той отговори: "Братя Бобокови ги познавам, всички ги познават, нищо повече".

"Това, което знам е, че няма нищо, за което да се притеснявам", каза още Златев и отрече да има контакти и с обвиняемия зам.-министър на екологията Красимир Живков.

Разпитът му продължи около час и половина. Златев потвърди, че е отговорил на всички въпроси, които прокуратурата му е задала.

Преди дни от дружеството, оглавявано от Златев, уточниха, че информациите, че той се крие в чужбина, не са верни. И допълниха, че не знаят повода, по който Златев е извикан на разпит.

От разследващия орган също съобщиха, че към този момент няма да коментират призовката му.