Turkish Airlines стана авиокомпанията с най-много полети в зоната на Евроконтрол
Секция: Туризъм
23 Юни 2020 17:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Turkish Airlines стана авиокомпанията с най-много полети в зоната на Евроконтрол

/КРОСС/ Turkish Airlines, авиокомпанията, която лети до повече държави от всяка друга в света, бе определена като най-натоварения оператор в Европа през изминалата седмица, след като успешно подбнови своите вътрешни и международни пътнически полети. На 17 юни 2020 г. превозвачът извърши 400 полета в зоната, която Евроконтрол обхваща. За първи път авиокомпания регистрира такъв брой полети след 24 март 2020 г.
Евроконтрол (Европейска организация за безопасност на въздухоплаването) е общоевропейска гражданска организация, чиято основна дейност е подкрепата на европейската авиация. Според организацията, Turkish Airlines е изпълнила 359 полета през първата седмица на юни от своята централа, Летище Истанбул. На 14 юни бе открита третата независима писта на летището - важен момент за турската авиация, който позволи едновременното излитане на три самолета.
Илкер Айджъ, председател на Борда на директорите и Изпълнителния комитет на Turkish Airlines, коментира: „Вярваме, че след като светът преодолее кризата, въздушните пътувания ще се завърнат по-силни от всякога. Ние в Turkish Airlines сме повече от нетърпеливи да ви приветстваме на борда на нашите самолети с нашето неподражаемо гостоприемство, докато продължаваме да свързваме различните континенти, хора и култури. Изцяло адаптирахме активностите си и работата с клиенти според новите стандарти и обстоятелства."
С подновяването на полетите си Turkish Airlines представи и нови насоки за безопасно пътуване, както и две нови услуги с цел да предпази максимално здравето на своите пасажери. Авиокомпанията предлага на пътуващите и безплатни хигиенни комплекти, включващи маска за лице, дезинфектант и антисептична кърпичка, а като част от екипажа са назначени и хигиенни експерти, които да следят, че всички мерки за безопасност, включително социалната дистанция, се спазват на борда.
Самолетите на Turkish Airlines се дезинфекцират изцяло преди всеки полет. Хигиената на борда е гарантирана, тъй като всички точки в самолета, с които хората са в контакт, се почистват цялостно с безопасни за човешкото здраве химикали и чрез методи, чиято ефективност е научно доказана. За различните повърхности като седалки, прозорци, паравани и тоалетни се използват специални химикали и оборудване.