Работата от вкъщи излага на риск файлове и данни
Секция: Технологии
23 Юни 2020 18:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Работата от вкъщи излага на риск файлове и данни

Последните технологии помагат да си спестим главоболията

/КРОСС/ Пандемията от Covid-19 преобрази ежедневието на всички нас. Тя промени работните навици и начина, по който учат децата. Благодарение на цифровизацията в комуникациите тази промяна настъпи със същата скорост, с която новият коронавирус настъпи в България. Работата и ученето от разстояние обаче налага необходимост от подобрено оборудване - система за резервирано захранване, поддържаща безпроблемното функциониране на електронните устройства - UPS (непрекъсваемо токозахранващо устройство).

Непрекъсваемото токозахранващо устройство (UPS) предлага гарантирана защита при прекъсване или смущения на електрозахранването за свързаните към него устройства. Когато отпадне напрежението, UPS-ът се активира незабавно и осигурява резервна мощност и защита от пренапрежение по мрежата. Това е особено важно за работата на прецизно оборудване като компютърна техники, периферни устройства, мрежи, сървъри, центрове за данни и т.н. Ролята на UPS-а е от решаващо значение, тъй като елиминира риска от загуба на ценни данни, скъпо оборудване и материали в производствените процеси. Съществуват множество възможности за приложение на UPS-ите в зависимост от нуждите и мащаба - от домашно приложение, офиси, магазини и хотели до по-специализираните приложения в индустриалните процеси, възобновяемите енергийни и в телекомуникациите. Продуктите с марка APC by Schneider Electric предлагат пълно портфолио от UPS решения, които ефективно гарантират безпроблемната и продължителна работа на свързаното към тях оборудване.

Съществуват три основни типа на непрекъсваеми токозахранващи устройства, работещи спрямо специфичните особености на средата, в която се използват. За домашните потребители са особено подходящи тези работещи в режим на готовност. Те имат батерия, която при отпадане на напрежението захранват свързаните към UPS-a устройства и същевременно разполагат със защита в случай на възникнали смущения по мрежата. Друго технологично решение са известните сред специалистите като Линейно-интерактивни (Line-interactive) непрекъсваеми токозахранващи устройства с автоматичен регулатор на напрежението (AVR). Именно регулаторът подобрява качеството на защита и се справя с широк спектър от аномалии в мрежата. Така лесно се постига 100% сигурна и непрекъсната защита с нулево време за реакция на батерията.

В дигитализираният свят, в който живеем, обемът на данни и информация нараства все по-бързо, безопасното им съхранение е въпрос от особена важност. За бизнес потребителите Schneider Electric разработи иновативна серия микроцентрове за данни. Първото впечатление, което създава серията, е че продуктите са по-малки или са със същите размери като IT шкаф. Те са сглобяеми и могат да се монтират на стена, което им дава предимство в малки пространства. В съседна Гърция центровете за данни C-Series 6U 6 са успешно възприети от бизнеса, тъй като са проектирани да поддържат големи сървъри и с ергономичния си дизайн, увеличават максимално полезното пространството. Работят отлично като част от архитектурата EcoStruxureTM, имат възможност за отдалечен мониторинг и Asset Advisor 24/7. Тези услуги предоставят лесен достъп до устройствата и информация в облачното пространство, който е крайно необходим за голяма част от бизнес потребители като хотели, магазини и др.
Изборът на иновативните технологични решения дава възможност на домашни и бизнес потребители да правят сигурни стъпки както към Индустрия 4.0, така и да се справят с всяка кризисна ситуация без риск от загуба на ценни данни, скъпи материали в производствените процеси разходи или за подмяна на повредена техника.