Проф. Иво Христов, социолог: Заболяването с коронавирус се преекспонира
Секция: Коментари
24 Юни 2020 09:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Проф. Иво Христов, социолог:  Заболяването с коронавирус се преекспонира

/КРОСС/ Заболяването с коронавирус се преекспонира. Вирус има, но за последните 4 месеца операцията постигна ефекта на световна война, без да са водени бойни действия. Затвориха се хора по домовете и бяха сринати световни икономики. Имаме манипулация, която е изразена в цифрите. Това заяви социологът проф. Иво Христов.

За БТВ„Тази сутрин" той заяви, че при COVID-19 става въпрос за многопластова и многоходова ситуация, която има редица цели. Според него в бъдеще движението на хора ще бъде фрагментирано - ще има особена форма на глобализация чрез локализация. Оказа се, че новата икономика може да работи и без хората, които бяха затворени вкъщи. В момента живеем в междувремието - това може да доведе до срив до системата или преминаване в друго състояние, обясни той.

Според проф. Христов има опит да се „дирижира" светът да живее по нови правила, като основното средство е чрез страх и медийна манипулация. Някой знае ли колко е броят на заразените в България? Ако си спомняте при първия пик толкова бяха хоспитализираните, колкото и днес. Има разлика между заразени, болни, болни със симптоми, болни със съпътстващо заболяване и тези с летален изход, продължи той.