Медици от Спешното отделение в Силистра заплашват да напуснат
Секция: Здраве
24 Юни 2020 09:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медици от Спешното отделение в Силистра заплашват да напуснат

/КРОСС/ Лекари заплашват да напуснат спешната помощ в Силистра. Причината - поредното агресивно отношение към медиците. След среднощен скандал, последвали обиди и неприлични коментари в социалните мрежи. Медиците от Спешното отделение са готови да прекратят работата си, а звеното е на критичния минимум.

Неприятната сцена се разиграла по време на дежурството на д-р Бейзит Насуф. В понеделник малко след 12 часа докато извършвахме дезинфекция, която е по-честа заради COVID-19, господин, който е чакал само 4 минути, започна да снима с телефон, да използва обидни думи и реплики и да се държи агресивно и крайно провокативно. Повиках охрана и полиция, които реагираха много бързо. Господинът обаче продължаваше да упражнява агресия. Това ни възмути, но не е единствен случай. На следващия ден видяхме публикации във Facebook, които възмутиха нас и нашите близки, обясни младият лекар. Той обясни, че медиците от отделението са готови да подадат оставка, но попита какво ще се случи с истински спешните случаи.

Готови сме да напуснем, защото сме подложени на изключително стресови ситуации, на агресията спрямо нас. Нас не ни плаши работата, нито спешността. Искаме някой да ни чуе и нещо да се промени, обясни негова колежка.

Ръководството на болницата е положило неимоверни усилия първо да ги убедим да останат да работят в България и още повече в Силистра. Тези млади хора специализират вече дефицитни специалности. Това са хората, които ще продължат нашата работа и ще помагат на хората в областта. За мен беше усилие да ги убедя да работят допълнително в Спешното отделение, въпреки че никой нямаше желание. Поредният скандал е това, което толкова много ги наранява. За случая подадох сигнал в прокуратурата. Написах и отворено писмо до цялата общественост и питам кой ще им помогне при спешен случай, коментира директорът на МБАЛ - Силистра д-р Даниела Костадинова.