Тежко срутване в тунел Железница на АМ Струма, 4-ма работници са затрупани
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юни 2020 11:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тежко срутване в тунел Железница на АМ Струма, 4-ма работници са затрупани

/КРОСС/ Четирима работници са затрупани в тунел "Железница" край Симитли. По първоначална информация, двама от работниците вече са извадени и транспортирани в Благоевградската болница.

Към тунел "Железница" пътуват министърът на регионалното развитие Петя Аврамова и председателят на АПИ Георги Терзийски.

Тунелът се строи в момента, като е предвидено 2 километра тръби да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата. На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна.

При стартирането на строежа на тунела стана ясно, че работниците се трудят в тунела 24 часа, на три смени. Предвидено е в съоръжението освен пътните платна, да бъдат изградени и автомобилни преходи, които ще се използват само при аварийни ситуации.

Наред с това съоръжението ще разполага и с пешеходни преходи. Освен това вътре ще има автомобилна връзка, която ще се използва само от Спешна помощ и Пожарната.

Очаква се тунелът да бъде завършен през пролетта на следващата година, а през март 2022 г. трябва да бъде приключено и строителството на целия ЛОТ 3.1 от Благоевград до Крупник.