Първият кино салон с LG LED Cinema Display и Dolby Atmos звук ще направи магическо ходенето на кино
Секция: Технологии
24 Юни 2020 12:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Първият кино салон с LG LED Cinema Display и Dolby Atmos звук ще направи магическо ходенето на кино

/КРОСС/ LG Electronics (LG) взима дъха на кино феновете в Тайван с откриването на първия в света кино салон с LG LED Cinema Display, който ползва сървърните решения Dolby и потапящия звук Dolby Atmos. В партньорство с водеща тайванска кино компания - Showtime Cinemas, модернистичното кино ще е първото на пазара, което изцяло ще замени проекторите с LED технология.

LG и лабораториите Dolby работят усилено, за да свържат Интегрирания медиен сървър на Dolby (IMS3000) с иновативните LED монитори на LG. IMS3000 на Dolby позволява да се възпроизвеждат филми в пълен Dolby Atmos, което пресъздава звука по съвършен начин и заобикаля публиката, като прожектира звука, в съответствие с движението и позицията на обектите на екрана. Хармонията между Dolby Atmos и невероятните и реалистични изображения на LED Cinema Display от LG е впечатляваща и създава още по-потапящо изживяване, което прави ходенето на кино по-запомнящо се и вълшебно.

С 14 метра в широчина и 7 метра височина ослепителният LG екран произвежда невероятно фини и детайлни 4K изображения в мащаб, който рядко се вижда. За разлика от конвенционалните цифрови проектори, системата на LG осигурява отлично качество на картината по цялата повърхност, без изкривяване. Благодарение на способността си да контролира всеки отделен пиксел, LG LED Cinema Display гарантира превъзходно съотношение на контраст и невероятно точно възпроизвеждане на цветовете. Освен това LG LED Cinema Display отговаря на най-високите стандарти за сигурност на съдържанието и сертифициране на цифровото кино (DCI).

„Целта ни е да извисим филмовото преживяване над това, на което потребителите са свикнали", казва Паик Ки-мун, ръководител на бизнес отдела за информационни дисплеи на LG Electronics Business Solutions Company. „Ние сме уверени, че иновативните технологии зад LG LED Cinema Display и Dolby решенията ще увеличат нашия дял от нарастващия пазар на LED киното."

„Вълнуваме се от сътрудничеството си с LG Electronics, чрез което комбинираме опита на двете компании, за да вдъхновим любителите на киното в Тайван", каза Джед Хармсен, вицепрезидент на Cinema & Content Solutions в Dolby Laboratories, Inc. „С изображения като в реалния свят създадени от LG LED Cinema Display и потапящото аудио, доставено от Dolby Atmos, киноманите ще могат да се насладят на още по-велико и завладяващо кинематографично изживяване."