Затрупаните в тунел „Железница” са извадени живи
Секция: БЪЛГАРИЯ
24 Юни 2020 11:57
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Затрупаните в тунел „Железница” са извадени живи

/КРОСС/ Четирима души бяха затрупани при срутване в тунел „Железница" на магистрала „Струма". Трима от затрупаните са извадени и откарани в две болници в Благоевград, предаде кореспондентът на БГНЕС от града.

На място е кметът на Благоевград и областният управител. Очаква се регионалният министър Петя Аврамова също да пристигне.

Има много пожарни коли, патрулки и няколко линейки.

Срутването в тунела е станало в лявата тръба на южния изход. Тунелът „Железница" се строи в момента. 2 километра тръби трябва да свържат северната с южната част, които трябва да се срещнат по средата.

На този етап пробиването е на около 400 метра от северната страна, горе долу толкова е и от другата Срутването е станало от южната страна, откъм самата Железница.

На брифинг в Министерски съвет в същото време здравният министър Кирил Ананиев коментира, че случилото се е бедствие. И четиримата пострадали са живи, заяви Ананиев.

За БГНЕС строител от мястото на инцидента съобщи, че и четиримата са извадени живи. Уточняват се нараняванията им.

По първоначална информация инцидентът е станал по време на монтаж на рамка. По думите на строителя това е нормален процес.

"Железница" трябва да е най-дългият у нас автомобилен тунел с дължина 2.2 км. До момента са прокопани общо 850 метра. Според регионалния министър Аврамова, която насроко беше на инспекция на място тунелът трябва да е готов догодина.