Microsoft за 5 години ще удвои броя на тъмнокожите мениджъри
Секция: Технологии
24 Юни 2020 18:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Microsoft за 5 години ще удвои броя на тъмнокожите мениджъри

/КРОСС/ Американската корпорация „Microsoft" ще предприеме редица мерки за борба с расовата дискриминация, включително увеличаване броя на тъмнокожите в ръководството. Това обяви главният изпълнителен директор Сатя Надела в съобщение, публикувано на страницата на компанията.

До 2025 г. чернокожите мениджъри, ръководителите на висшите звена и линейните мениджъри ще бъдат увеличени двойно. Ще бъдат организирани специални програми за развитие на лидерските качества сред афроамериканците, заемащи длъжности в средния ешелон на корпорацията, за да бъдат подготвени за предстоящите повишения. През посочения период компанията ще разшири доброволческите си програми по обучение по информатика в училищата, в които голяма част от учениците са тъмнокожи. Предвижда се увеличаване на подкрепата за висши учебни заведения, в които традиционно се обучават афроамериканци.

Освен това, в рамките на три години „Microsoft" ще удвои броя на компаниите-доставчици, чиито собственици са чернокожи, както и процента на транзакциите в банкови институции - собственост на представителите на това малцинство.