Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в историята, гангстерът в Белия дом
Секция: Интервюта
25 Юни 2020 08:14
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Чомски: Тръмп е най-големият престъпник в историята, гангстерът в Белия дом Според лингвиста републиканците са "по-лоши от старата комунистическа партия"

/КРОСС/ Според лингвиста, философ, политически критик и активист Ноам Чомски, Доналд Тръмп безспорно е "най-големият престъпник в историята". 

В последния си коментар относно президента на САЩ пред списание "Якобин" той заяви, че Тръмп е "долнокачествен диктатор", а републиканците са "по-лоши и от старата комунистическа партия".

Според него Тръмп се нарежда сред известни престъпници като Бърнард Мейдоф, отговорен за аферата "Понзи", убиецът на Кенеди - Лий Харви Осуалд, гангстерът Ал Капоне, наркобоса Пабло Ескобар, педофила Джефри Епстийн и др.

Това не е първата критика на Чомски към президента на САЩ. През май той заяви пред "The Guardian", че Тръмп е отговорен за смъртта на хиляди със съкращенията във финансирането на здравеопазването и прехвърлянето на отговорността си върху губернаторите на отделните щати, пише dnes.bg.

В последното си интервю Чомски прогнозира, че светът ще излезе от пандемията, но ще плати "ужасна цена", като "никога няма да се възстанови от престъплението на Тръмп към промените в климата".

"Цената се увеличава много заради гангстера в Белия дом, който уби десетки хиляди американци и превърна в САЩ в най-лошо ударената от коронавируса страна. Ние ще излезем от пандемията, но няма да се измъкнем от друго престъпление, което Тръм извърши - затоплянето на земното кълбо. Идва най-лошото и ние няма да се спасим от това."