Заразени в училище в Самоков след външното оценяване
Секция: БЪЛГАРИЯ
25 Юни 2020 11:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Заразени в училище в Самоков след външното оценяване

/КРОСС/ Директорът, зам.- директорът, счетоводителят и учител от Обединено училище „Неофит Рилски“ в Самоков са диагностицирани с коронавирус. Според ръководството заразата е тръгнала след изпитите за външно оценяване миналата седмица. Стартирана е дезинфекция в училището. Директорката е настанена в инфекциозно отделение на столична болница, уточняват местни медии.

Много от жителите на Самоков се притесняват, че разарата пламва от  ромската махала в „Седми“ квартал. От РЗИ заявиха, че няма как кварталът да бъде изолиран, защото е невъзможно да се затворят всички места за влизане и излизане към останалите части на града. За да се ограничи движението на хората, ще са нужни много КПП-та. Взехме решение да има 24- часов контрол в „Седми” квартал и съседните, където имаме хора с положителна проба за ковид, за да се спазват мерките, уточни директорът на РЗИ за София област.

Заради растящия брой на болните е ограничен достъпът до общината, заседанията на щаба за закрити за медии.

В момента в МБАЛ- Самоков изпраща за лечение към София всички диагностицирани с коронавирус в лечебното заведение. Управителят д-р Красимира Ковачка неколкократно е подчертавала, че болницата няма договор със Здравната каса за лечението на тези пациенти. 10 са новите случаи на коронавирус в Самоков за последното денонощие. Всички диагностицирани са поставени на домашно лечение. Лицата на домашно лечение са с лека симптоматика или без симптоми.